Za 4 osebe: velika sipa (1 kg). česen, peteršilj, slane kapre, 2 jajci, ovčji sir, sol, poper, krušne drobtine, oljčno olje, suho belo vino
Sipo odmrznemo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.
Naredimo nadev: Nasekljamo sipine lovke, en olupljen strok česna, žlico svežega peteršilja in pol skodelice (60 ml v merici) slanih kaper (kupimo take v soli).
V globokem krožniku z metlico stepemo 2 jajca in postopoma dodajamo pol skodelice naribanega pecorino sira. Dodamo malo soli in popra (po okusu), na koncu pa še 2 skodelici (200 ml) krušnih drobtin in zmes z nasekljanimi lovkami, ki smo jo že naredili. Dobro premešamo. Z mešanico nadevamo sipe in na koncu vsako zapremo z zobotrebcem.
Sipe položimo v pekač, ki smo ga namastili z oljčnim oljem, in jih zalijemo z deci belega vina.
Sipe pečemo približno eno uro. Predem postrežemo, jih pustimo nekaj minut, da se malce ohladijo.