OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Nadevane sipe

SESTAVINE:

  • 8 srednje velikih zamrznjenih očiščenih sip
  • 200 g pelatov
  • 50 g sesekljanega pršuta
  • 60 g naribanega parmezana
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici narezane bazilike
  • 1 žlica majarona
  • 1 grobo nasekljan korenček
  • 1 majhno drobno sesekljano steblo zelene
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 2 tanko nalistani šalotki
  • 40 g kruhovih drobtin
  • ¼ kozarca belega vina
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol, sveže mleti beli poper

PRIPRAVA:

V lončeni ali ognjevarni posodi na segretem olju prepražimo pol korenčka in pol zelene, 1 strok česna in 1 šalotko. Na majhnem ognju prepražimo vse skupaj, da upade, solimo in pretlačimo skozi sito. Dodamo kruhove drobtine, peteršilj, parmezan, 1 strok česna, baziliko, pršut, sesekljane lovke sip, sol in poper. Vse skupaj zmešamo v gladko maso, s katero nadevamo sipe. Sipe naložimo v aluminijasti pekač, v katerem smo pred tem na preostalem olju prepražili preostalo šalotko, korenček in zeleno. Sipo prepražimo, prelijemo z belim vinom in ko ta izpari, dodamo zmečkane paradižnikove pelate, sol, poper in majaron. Pečemo 15 minut v pečici ogreti na 180 stopinj. Postrežemo lahko z rahlo zabeljenim rižem ali z zapečenimi rezinami polente.

Čas priprave in kuhanja je 1 ura in 15 minut

Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.