COVID OBVESTILO

PCT za vstop v trgovino na VIČU NI potreben ! RESTAVRACIJA JE ZAČASNO ZAPRTA 

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Hobotnica kuhana pod pritiskom (v ekonom loncu)

SESTAVINE:

  • 1200 g zamrznjene hobotnice
  • 200 g jušne zelenjave
  • lovorjev list
  • 4 zrne črnega popra
  • 2 stroka česna
  • 600 g kuhanega  krompirja
  • 1 dcl belega vina
  • bleda v listih 400 g
PRIPRAVA:

Odtaljeno in očiščeno hobotnico položimo v lonec, dodamo malo vode, sol in jušno zelenjavo. Vse skupaj zapremo in položimo na štedilnik ter kuhamo približno 9 minut pod pritiskom. Lonec ohladimo in počasi odpremo, kuhano hobotnico ohladimo in narežemo na rezance ali večje kose. Posebej si pripravimo oljčno olje, na katerem prepražimo strok česna, ki ga potem odstranimo, dodamo kuhano hobotnico, katero opečemo na vseh straneh, poškropimo z belim vinom in serviramo skupaj s kuhanim krompirjem in opečeno bledo na oljčnem olju.

Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.