OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Aromatizirani lignji na žaru

Aromatizirani lignji na žaru

SESTAVINE:

  • 8 srednje velikih očiščenih lignjev
  • 1 limona
  • 3 vejice timijana
  • 2 večji vejici peteršilja
  • 2 sardonova fileja (malo jih razsolimo)
  • ekstra deviško olivno olje
  • sol in poper
  • * 2 brinovi jagodi

PRIPRAVA:

Očiščene in oprane lignje osušimo. Lovke lignjev ločimo od "vrečk". "Vrečke" lignjev prerežemo na polovice in nato še na četrtine.Čisto narahlo jih mrežasto zarežemo (samo na površini). V šalčki ali kozarcu pripravimo mešanico iz 1/2 dl olivnega olja in precejenega soka 1 limone. Lignje prelijemo z mešanico in jih tako mariniramo približno 1 uro (v hladilniku)
Marinirane lignje pečemo na vročem žaru (marinado shranimo za kasneje, je ne zavržemo) približno 3 minute na vsaki strani, oz. vse dokler ne dobijo lepe zlato-rumene barve.
Precedimo marinado, jo zlijemo v manjšo ponev, ji dodamo sveže zdrobljeni brinjevi jagodi, sesekljan timijan in koščke sardonovih filejev ter vse skupaj zavremo (približno 1 min) na srednje močnem ognju. Na koncu vmešamo še sesekljan peteršilj.
Lignje razporedimo na krožnike, jih prelijemo z omako(lahko jo serviramo v manjši posodici zraven), posolimo in popopramo po želji ter postrežemo še vroče.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.