OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Polnjeni lignji z blitvo

Polnjeni lignji z blitvo

SESTAVINE:

  • 700 g lignjev (7 srednje velikih, 1 in 1/2 po osebi + 1 za polnjenje)
  • 4 žlice krušnih drobtin
  • peteršilj
  • sol in poper
  • 1 kg blitve
  • 1/2 kozarca belega vina
  • ekstra deviško olivno olje

PRIPRAVA:

Priporočamo zmrznjene lignje, saj so mehkejši.

Očiščenim lignjem odstranimo glavo in lovke (v enem kosu, za nadaljno uporabo). 1 ligenj drobno sesekljamo, mu dodamo krušne drobtine, sesekljan peteršil, sol in poper. Vse skupaj prelijemo z olivnim oljem. S pripravljeno zmesjo napolinimo lignje (ne preveč, ker med kuhanjem fila pridobi na masi).Sedaj napolnjenim lignjem, z zobotrebcem, pripnemo glavo z lovkami. Jih pečemo, približno 10 minut, v ponvi na olivnem olju. Tik pred koncem jim dodamo belo vino ter nadaljujemo s pečenjem nadaljnih 5 min. Postrežemo jih z, na pari kuhano, blitvo.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.