SESTAVINE:
- 700 g lignjev (7 srednje velikih, 1 in 1/2 po osebi + 1 za polnjenje)
- 4 žlice krušnih drobtin
- peteršilj
- sol in poper
- 1 kg blitve
- 1/2 kozarca belega vina
- ekstra deviško olivno olje
PRIPRAVA:
Priporočamo zmrznjene lignje, saj so mehkejši.
Očiščenim lignjem odstranimo glavo in lovke (v enem kosu, za nadaljno uporabo). 1 ligenj drobno sesekljamo, mu dodamo krušne drobtine, sesekljan peteršil, sol in poper. Vse skupaj prelijemo z olivnim oljem. S pripravljeno zmesjo napolinimo lignje (ne preveč, ker med kuhanjem fila pridobi na masi).Sedaj napolnjenim lignjem, z zobotrebcem, pripnemo glavo z lovkami. Jih pečemo, približno 10 minut, v ponvi na olivnem olju. Tik pred koncem jim dodamo belo vino ter nadaljujemo s pečenjem nadaljnih 5 min. Postrežemo jih z, na pari kuhano, blitvo.