OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Morski mošnjiček

Morski mošnjiček

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 1 kg očiščenih lignjev (brez lovk)
  • 100 g iker postrvi
  • 250 g svinjske ali telečje mrežice (potrebujemo jo za oblikovanje mošnjička)
  • 1 koromač
  • 100 ml limetinega soka
  • 50 g sladkorja
  • 50 g brusnic
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 rdeč ne pekoč čili
  • sol, 
  • poper 
  • dekoracijo po želji

PRIPRAVA:

Mrežico dobro namočite nato jo previdno odcedite.
Očiščene lignje postavite v hladilnik za približno 3 ure. Lignje narežite na povsem tanke laske, postavite jih v plastično posodo dodajte čisto malo vode, soli in popra ter jih »stepite« (z roko) v homogeno maso. Maso razdelite na 4 porcije, ter jo položite v hladilnik za dodatno uro
Mrežico previdno položite na delavno površino. V sredino položite 1 porcijo mase lignjev.Odrežite odvečno mrežico ( potrebujete samo večji krog okrog mase lignjev za oblikovanje mošnjička). V sredino mase dodajte majhno žličko iker in počasi oblikujte mošnjiček s pomočjo mrežice ter ga trdno zavežite s kuhinjsko špago. Ponovite isto še 3 krat ter pripravljene mošnjičke pustite počivati v hladilniku 1 uro.
Koromač narežite na tanke trakove ter ga pecite na oljčnem olju toliko časa dokler ne prične postajati mehak. Odstranite koromač in v isti ponvi popecite mošnjičke, obračajte jih na vsako minuto, da se lepo zapečejo (pecite približno 4-5 min).
Pripravite polivko iz soka limete, sladkorja, brusnic, čilija in 50 ml oljčnega olja.

Postrežemo tako, da koromač razdelimo po krožnikih, nanj postavimo mošnjiček (poskrbite, da odstranite špago) ter prelijemo s polivko.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.