OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Nadevani kalamari z gamberi na črnem rižu

Nadevani kalamari z gamberi na črnem rižu

SESTAVINE:

  • 800g lignjev
  • 300g gamberov
  • 250g carnaroli riža
  • sipino črnilo
  • por
  • šalotka
  • limona
  • sol
  • poper
  • česen
  • peteršilj
  • oljčno olje

PRIPRAVA:

Gambere sesekljamo, solimo, popramo, dodamo sekljan česen in peteršilj, malo oljčnega olja in zmešamo v kompaktno zmes. Kalamare nadevamo in zašpilimo z zobotrebcem ter popečemo na oljčnem olju. Postrežemo na črni rižoti.

Priprava črne rižote:
Sesekljano šalotko prepražimo na oljčnem olju, dodamo narezan por, ga prepražimo, dodamo riž (ki ga popražimo, da postekleni) in zalijemo z belim vinom. Dodamo sipino črnilo in rezino limone. Ko vino izpari, postopoma dolivamo jušno osnovo. Rižoto vseskozi mešamo. Na koncu vmešamo oljčno olje ali maslo (za bolj žametno strukturo).

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.