SESTAVINE:
1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
1 strok česna
1/2 dl belega vina
150 g sušenega paradižnika
3 črne olive
1/4 limone (olupljene)
1 ščepec peteršilja
250 g hobotnice (kuhane)
400 g Bevett
4-5 kaper
PRIPRAVA:
Krema sušenega paradižnika:
Vse naštete sestavine (razen hobotnice in bevett), damo skupaj v plastično posodo in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo tako, da dobimo gladko zmes.
Sedaj lahko začnemo s finiširanjem testenin.
Bevette skuhamo nekje do polovice, ker jih bomo do "al dente" sfiniširali v omaki. Na olivnem olju prepražimo hobotnico, zalijemo z 1/2 dcl belega vina, prevremo in zalijemo še z 1dcl ribje osnove, takoj dodamo 4 žlice paradižnikove kreme in Bevette, vse skupaj prevremo toliko, da dobimo željeno kompaktnost pašte (pomagamo si lahko z ribjo osnovo če je pregosto oz. z maslom, če se testenine ne povežejo lepo).