SESTAVINE:
- 400 gramski škarpenin file
- 200 g rezin dimljene mečarice
- 1 neškropljena limeta
- 150 ml smetane za stepanje
- 8 g želatine v lističih
- majhen šopek koromača
- malo mlade špinače
- sol in rdeč poper
Želatino zmehčamo v mrzli vodi. Škarpenin file narežemo na koščke in jih kuhamo na pari, približno 6-7 minut. 4 skledice (za pudingov ali kompot) prevlečemo s folijo za shranjevanje živil. Vanje položimo (okrog in okrog ter na dno) rezine dimljene mečarice.
S paličnim mešalnikom penasto vmešamo kremo iz: koščkov škarpene, nekaj listkov koromača, malo naribane limetine skorje, ščepca soli ter polovice smetane.
Odcedimo želatino iz hladne vode, jo natrgamo na koščke ter stopimo v mali ponvi, na soku iz 1/2 limete. Stepemo preostalo smetano in ji dodamo prej pripravljeno kremo iz škarpene. Čisto na koncu dodamo še razstopljeno želatino. Vse skupaj vlijemo v skledice ter na vrhu prekrijemo s preostalo dimljeno mečarico.Skledice postavimo v hladilnik (počivajo naj vsaj 3 ure). Postrežemo tako, da na krožnik počasi izstresemo vsebino skledic, odstranimo folijo ter dekoriramo z zrni rdečega popra, lističi mlade špinače ter rezinami limete.