Sestavine:
20g masla
1 šalotka (40g)
750ml flageoleta (mladi zeleni fižol)
9g curryja
375ml piščančje juhe
375ml vode
ščep soli (po potrebi)
mlet poper (po želji)
20ml kisle smetane oz. creme fraiche
Priprava:
V kozici na srednji temperaturi raztopimo maslo. Dodamo drobno sesekljano šalotko in jo pražimo 2-3 minute, da postane prozorna. Pazimo, da je ne zažgemo.
Predhodno skuhan flageolet* stresemo v kozico, primešamo curry , dodamo juho in vodo. Pustimo vse skupaj, da zavre, nato pokrijemo in kuhamo še 2-3 minute. Dodamo sol in poper po okusu.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Nalijemo v skodelice in postrežemo. Po želji v vsako skodelico dodamo žličko kisle smetane.
*zamrznjen flageolet je že blanširan, zato ga ni potrebno prav dolgo kuhati