Sestavine:
1 ducat jajc
1/2 skodelice nemastnega navadnega grškega jogurta
2 žlici kaper
2 žlici limoninega soka
1 žlica gorčice
1 žlica sesekljanega peteršilja
1/2 čajne žličke morske soli
mlet črni poper
NAČIN PRIPRAVE:
Jajca damo v srednje velik lonec, dodamo toliko vode, da sega 1cm čez jajca in zavremo na srednjem ognju. Pustimo vreti 12 minut. Ko so jajca kuhana, jih damo v skledo z ledeno vodo in pustimo približno 5 minut, da se jajca ohladijo. Dobro odcedimo. Olupimo jajca in razpolovimo po dolgem.
Iz polovičk previdno odstranimo rumenjake, nato jim dodamo jogurt, kapre, limonin sok, gorčico, peteršilj, sol in poper in dobro pretlačimo. Z žlico lepo naložimo maso v izpraznjene polovičke beljakov, okrasimo s kaprami in postrežemo.