kraljevi repki (2 na osebo)
jušna zelenjava
limonin sok
zelena
čebula
korenček
rumena paprika
pomaranča
½ čž poper
sol
oljčno olje
V liter vrele vode z dodatkom malo soli in limoninega soka damo orjaške gambere ter jih pokuhamo približno 5-7 minut.
Čebulo na drobno narežemo in namakamo v slani vodi, kateri smo dodali kis.
Korenček narežemo na julienne in ga blanširamo (1 minuta v slani vreli vodi), nato ga vržemo v ledeno vodo.
Pripravimo zelenjavo: papriko, narezano na julienne, korenček, dodamo odcejeno čebulo, limonin sok, sol, poper in oljčno olje. Če imamo pri roki sezamova semena, jih prav tako lahko dodamo.
Gambere serviramo z zelenjavo s koščki pomaranče (narezani krhlji brez kožice
*NA ENAK NAČIN PRIPRAVIMO RAROGA PO KATALANSKO, ŠE ZAMRZNJENEGA KUHAMO 15 MINUT V SLANEM KROPU.