COVID OBVESTILO

PCT za vstop v trgovini NI potreben !
RESTAVRACIJA JE ZAČASNO ZAPRTA 

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Fregola z beluši in limono

Fregola z beluši in limono

26.01.2015

za 6 oseb

  • 200g tankih špargljev
  • sol
  • 8 skodelic piščančje juhe
  • 450g fregole
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 1 velika šalotka, drobno sesekljana
  • 1 strok česna, stisnjenega
  • 1/4 žličke pekoče paprike
  • 2-3 čajne žličke fino naribane limonine lupinice
  • 1/4 skodelice naribanega sira pecorino (nekaj ga prihranimo za okras) 
  • 1 žlička sveže mletega črnega popra

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo. Dodamo beluše in jih blanširamo, da postanejo svetlo zeleni in so še hrustljavi (ne več kot 1 minuto). Odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo. Narežemo šparglje na dobrega pol centimetra široke rezine, vršičke pustimo v dolžini cca 3-4cm. Nekaj vršičkov pustimo za okras. V drugem velikem loncu zavremo juho. Dodamo fregolo. Kuhamo, dokler ni kuhana al dente (cca 15 minut oz. po navodilih proizvajalca), odcedimo. Medtem, ko se fregola kuha, v majhni ponvi na srednje močnem ognju segrejemo 1 žlico oljčnega olja, dodamo šalotko, česen in pekočo papriko. Pražimo šalotko, dokler se ne začne mehčati (1-2 minuti), dodamo fregolo in premešamo. Če je fregola preveč lepljiva, dodamo še eno žlico olivnega olja. Odstranimo z ognja. Primešamo beluše, limonino lupino, 1/4 skodelice sira, 1 čajno žličko soli in popra. Postrežemo toplo, okrašeno s prihranjenimi vršički belušev in potreseno z naribanim sirom.

 
 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.