SESTAVINE (za 4 osebe):
- 800 g račjih prsi
- sol, poper
- čebula
- 2 stroka česna
- rožmarin
- žajbelj
- timijan
- žlica medu
- 2 žlici balzamičnega kisa iz Modene
PRIPRAVA:
Kožo zarežemo po celi površini, tako bo toplota enakomerno dosegla notranjost mesa. Meso solimo in popramo na obeh straneh. Ponev damo na štedilnik in prsi opečemo (najprej na strani s kožo). Maščobe ni potrebno dodajati, ker je koža vsebuje že dovolj. Ko je koža lepo rumena, prsi obrnemo in jih popečemo še na drugi strani.
Dodamo na četrtine narezano čebulo in dva stroka česna (neolupljenega). Med pečenjem dodamo žajbelj, timijan in rožmarin.
Račje prsi postavimo v ogreto pečico, in sicer na 190°C za približno 13 - 15 minut. Prsi nato ovijemo v alu folijo in jih pustimo, da počivajo, medtem ko dokončamo omako.
Iz ponve odlijemo odvečno maščobo, dodamo balzamični kis in med. Omako pokuhamo še kako minuto, nato jo precedimo. Račje prsi narežemo na rezine, jih razporedimo na krožnik in pokapamo z omako.
Dober tek!