OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Škarpena po grško

Škarpena po grško

27.01.2014

SESTAVINE (ZA 2 OSEBI):

  • 2 očiščeni škarpeni brez glave
  • 2 srednji čebuli (drobno nasekljani)
  • 3 tanko narezanI strokI česna
  • 1/2 žličke rdeče paprike
  • 1/2 žličke mletega čilija
  • 1 konzerva pelatov
  • 1/2 dl oljčnega olja
  • 1 dl belega suhega vina
  • sol 

PRIPRAVA:

V veliki posodi segrejemo oljčno olje in pazimo, da ga ne pregrejemo. Dodamo čebulo, česen, papriko ter čili in med tem mešamo. Dušimo nekaj minut na srednjem ognju, da se čebula in česen zmehčata. Dodamo pelate ter dušimo še nekaj minut, nato pa zalijemo z vinom in zavremo. Znižamo temperaturo in omako pustimo rahlo vreti 10 minut. Po okusu solimo in v omako položimo škarpeni. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15 minut. Odstavimo z ognja in pustimo počivati 5 minut.

Za prilogo predlagamo svež kruh, kuhan krompir ali riž ter dušeno zelenjavo.

Dober tek!

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.