SESTAVINE (ZA 2 OSEBI):
- 2 očiščeni škarpeni brez glave
- 2 srednji čebuli (drobno nasekljani)
- 3 tanko narezanI strokI česna
- 1/2 žličke rdeče paprike
- 1/2 žličke mletega čilija
- 1 konzerva pelatov
- 1/2 dl oljčnega olja
- 1 dl belega suhega vina
- sol
PRIPRAVA:
V veliki posodi segrejemo oljčno olje in pazimo, da ga ne pregrejemo. Dodamo čebulo, česen, papriko ter čili in med tem mešamo. Dušimo nekaj minut na srednjem ognju, da se čebula in česen zmehčata. Dodamo pelate ter dušimo še nekaj minut, nato pa zalijemo z vinom in zavremo. Znižamo temperaturo in omako pustimo rahlo vreti 10 minut. Po okusu solimo in v omako položimo škarpeni. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15 minut. Odstavimo z ognja in pustimo počivati 5 minut.
Za prilogo predlagamo svež kruh, kuhan krompir ali riž ter dušeno zelenjavo.
Dober tek!