Potrebujemo: bučni pire, korenje (razmerje 1:1), čebula, česen, gomoljna zelena, koleraba, peteršilj, oljčno olje, sol, poper, čili (po želji), zelenjavna jušna osnova, bučno olje, bučna semena
Zelenjavo operemo. Korenček nastrgamo in nasekljamo (lahko tudi naribamo). Čebulo, česen, zeleno in kolerabo nasekljamo.
Pripravimo liter jušne osnove.
V loncu segrejemo oljčno olje. Nanj stresemo čebulo, zeleno in kolerabo. Dve minuti pražimo med mešanjem, nato pa zalijemo z malce vroče vode. Dušimo približno 5 minut. Dodamo korenje in zalijemo z jušno osnovo. Ko tekočina zavre, kuhamo na nizkem do srednjem ognju. Po 15 minutah dodamo česen ter petršilj in kuhamo še 10 minut. Nato odstavimo z ognja in vmešamo bučni pire (lahko kar zamrznjenega). Vse skupaj zmiksamo do gladkega.
Juho zopet pristavimo na ogenj. Vanjo naribamo malo muškatnega oreška, solimo in popramo po okusu ter po želji dodamo še čili v prahu. Juho dobro pogrejemo, da zopet zabrbota, nato pa jo razdelimo v lepe jušne krožnike ali skodelice. Za okras pokapamo z bučnim oljem in posujemo z nekaj bučnimi semeni. Postrežemo.
Zraven se prileže indijski kruh naan ali arabski pita kruh.