Potrebujemo: bučni pire, mandljevo mleko, vanilijev strok, kava (količina: espresso), javorjev sirup, mleti cimet, mleti klinčki
Vanilijeva zrnca postrgaš v mleko, vanj vržeš še prazen strok in greješ na majhnem ognju, da se aroma sprosti (5-10 minut). Mleko ne sme vreti.
Med tem skuhaš kavo.
V segreto mleko dodaš zamrznjen bučni pire in počakaš, da se stopi v mleku in zopet segreje (narediš kar gosto zmes). Dodaš še javorjev sirup (lahko tudi rjavi sladkor ali kar uporabljaš namesto sladkorja).
V mikser zliješ kavo, bučno-mlečno zmes, dodaš cimet in zmlete klinčke (po okusu).
Miksaš kakšno minuto, da se zmes lepo speni.
Naliješ v kozarec, po želji na vrh dodaš še stepeno smetano in posuješ z malce cimeta. Okrasiš s cimetovo palčko.