Za 4 osebe potrebujemo: 800 g repkov argentinskih kozic z oklepom, 3 stroke česna, 2 žlici sojine omake, 1 dl oljčnega olja, polovica limone, čili in sol
Repke odtajamo in očistimo: z ostrim nožem, ki ima špičasto konico, zaražemo v oklep vzdolž po hrbtu in s konico noža ven izvlečemo prebavni trakec (tanko nitko). Repke osušimo s papirnato brisačko.
Pečico segrejemo na 200 stopinj,
Pripravimo marinado: v širši posodi zmešamo oljčno olje, sojino omako, nasekljan česen, limonin sok, čili in sol. Pustimo stati 10 minut, da se okusi prepojijo. Nato dodamo repke in dobro premešamo. Zopet pustimo stati- tokrat vsaj pol ure, vmes pa lahko nekajkrat premešamo.
Repke stresemo v ognjevarno posodo oz. pekač, po njih do zadnje kapljice polijemo preostalo marinado in jih položimo v ogreto pečico za 20 minut. Postrežemo s svežim kruhom in kozarčkom rujnega- predlagamo Ferjančičev rose ali pa odličen Capestrano kleti Pasetti.
...Pa še to: argentinske kozice uživajo svetovni sloves, saj so morske in divje.