Recept velja za kos mesa, ki ima približno 2 kilograma.
Meso nežno premažemo z olivnim oljem in po želji z gorčico.
Po lastnem okusu dodamo začimbe, a ga ne solimo: poper,
timijan ali rožmarin... Svetujemo čim manj začimb, da ne
naredimo zmešnjave okusov. Natrto meso zavijemo v
prozorno folijo in ga vsaj nekaj ur (lahko tudi čez noč)
pustimo v hladilniku.
Predno ga spečemo, meso odvijemo in dol nežno postrgamo
začimbe. V veliki ponvi močno segrejemo olje, nanj
položimo meso in ga obračamo, da po vsej površini dobi
skorjico. Nato meso položimo v pečico, segreto na 65°C
in ga pečemo 6 do 7 ur. Če imamo termometer za meso,
naj temperatura v sredini doseže 65°C.
Ko meso vzamemo iz pečice, ga zavijemo v folijo in pustimo 30 minut pri miru, da odleži.
Še vedno pa se kos najbolje odreže, če ga v enem kosu spečemo na žaru. Temu pritrjuje tudi vedno več naših strank, ki se zadovoljne vedno znova vračajo...