Potrebujemo: 500 g mascarponeja, 5 svežih jajc, 5 žlic sladkorja, kava, rum, kakav, baby piškoti.
Skuhamo nesladkano kavo in ji dodamo šilce ruma ter pustimo, da se ohladi. Mascarpone prestavimo v večjo skledo.
Stepemo 5 beljakov. Posebej stepemo še sladkor skupaj z rumenjaki, da dobimo penasto zmes.
V skledo z mascarponejem ročno postopoma (počasi in nežno) vmešamo stepene beljake in rumenjake s sladkorjem, da dobimo homogeno kremo.
Pripravimo nižji pekač oz. posodo, v katero bomo naredili tiramisu. Piškote za nekaj sekund pomočimo v ohlajeno kavo (ne preveč, da jih ne razmočimo, saj bodo v tem primeru razpadli) in jih drugega ob drugem položimo na dno pekača. Čez prelijemo polovico mascarponejeve kreme. Čez kremo položimo še eno plast piškotov in čez njih prelijemo preostalo polovico mascarponejeve kreme. Na koncu čez našo kreacijo posujemo kakav (presejemo ga čez cedilo).
Našo kuharsko kreacijo čez noč postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo in naslednji dan bo že pripravljena, da nam polepša jedilnik.