Potrebujemo: očiščeni lignji, sir taleggio, mleko, star kruh, ekstra dev. oljčno olje, mleti orehi, česen, peteršilj, naribana limonina lupina, sol, poper, drobnjak (malo)
Kruh namočimo v mleku. V posodo damo: odcejen kruh, taleggio narezan na koščke, mlete orehe, drobnjak na drobno narezan, peteršilj, limonina lupina, malo olja, sol in poper. Dobro premešamo in pazimo, da je zmes mehka, vendar kompaktna.
V ponev nalijemo malo olja ter popražimo lignje (približno 1min). Nato jih napolnemo z mešanico in zapremo odprtino z zobotrebcem.
Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija, lignje položimo v pekač na peki papir in v pečici pečemo od 8 do največ 10min.
Postrežemo s krompirjevim pirejem z maslom.
Zraven priporočamo vino: pinela Ferjančič.