OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Karpačo iz polenovke

Karpačo iz polenovke

20.02.2013

Potrebujemo: file polenovke s kožo, gorčica, semena janeža, groba sol, poper, oljčno olje, limona.

File polenovke odtajamo na sobni temperaturi na cedilu (lahko jo tudi obesimo), da staljen led kaplja stran od nje. Ko je staljen, ga dobro popivnamo s papirnato brisačo in ga položimo na kožo. Polenovko namažemo s sladko gorčico, jo posujemo z zmletim janežem in izdatno posolimo z grobo soljo spodaj in zgoraj (pomemben korak, saj sol vpije vodo iz fileja). File zavijemo v prozorno folijo in ga za 10 do 12 ur postavimo v hladilnik (čez noč) tako, da ga malo nagnemo (da bo izločena voda lahko odtekla).

Naredimo preliv (salso): zmečamo ekstra deviško oljčno olje, sveže mlet poper in svež limonin sok.

File odvijemo, ga speremo pod vodo in dobro osušimo. Narežemo ga na čim tanjše rezine (potrebovali bomo dober nož), katere serviramo na lep krožnik in prelijemo s pripravljeno salso.

Zraven priporočamo sauvignon od Pullusa.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.