Vabljeni v našo novo restavracijo na Viču!

Oglejte si dnevno ponudbo.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

File lososa v skorjici iz bučnih semen

File lososa v skorjici iz bučnih semen

16.02.2013

Potrebujemo: file lososa (1 file za 1 osebo), gorčica s hrenom, krušne drobtinice, bučna semena, sol, maslo, široki rezanci Morelli z limono in poprom, neškropjena limeta.

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Na štedilnik pristavimo posodo z vodo, v kateri bomo skuhali rezance.
File lososa (priporočamo naš visokokakovostni samo salar- en file na osebo) ostajamo in dobro popivnamo. Položimo ga na pekač, na katerega smo dali peki papir. File premažemo z gorčico s hrenom. V posodici zmešamo krušne drobtine z zdrobljenimi bučnimi semeni (da zdrobimo semena, si lahko pomagamo z valarjem) in dodamo malo soli. Mešanico z žlico porazdelimo po lososu in jo s prsti pritisnemo na file.
Pekač položimo v pečico (na srednjo višino). Čez 8 minut pekač potegnemo iz pečice in po fileju pokapamo stopljeno maslo (približno žlica masla na file). Pekač damo nazaj v pečico za še 8 minut.
V zavreto vodo stresemo široke rezance in jih skuhamo po navodilih.
V kozici stopimo maslo in vanj stisnemo limetin sok ter naribamo limetino lupinico. Kratek čas mešamo, da se maslo zgosti. Maslo polijemo po skuhanih širokih rezancih (priporočamo Morelli rezance z okusom limone in popra).
V kozarček nalijemo suho belo vino (malvazija, pinela, lahko tudi sauvignon...).

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.