SESTAVINE:
- 1200 g zamrznjene hobotnice
- 200 g jušne zelenjave
- lovorjev list
- 4 zrne črnega popra
- 2 stroka česna
- 600 g kuhanega krompirja
- 1 dcl belega vina
- bleda v listih 400 g
PRIPRAVA:
Odtaljeno in očiščeno hobotnico položimo v lonec, dodamo malo vode, sol in jušno zelenjavo. Vse skupaj zapremo in položimo na štedilnik ter kuhamo približno 9 minut pod pritiskom. Lonec ohladimo in počasi odpremo, kuhano hobotnico ohladimo in narežemo na rezance ali večje kose. Posebej si pripravimo oljčno olje, na katerem prepražimo strok česna, ki ga potem odstranimo, dodamo kuhano hobotnico, katero opečemo na vseh straneh, poškropimo z belim vinom in serviramo skupaj s kuhanim krompirjem in opečeno bledo na oljčnem olju.
Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.