Zakaj irska black angus grass fed govedina velja za tako kakovostno?
Dejstvo je, da ima Irska zaradi svojega podnebja najdaljšo pašno sezono v Evropi. Tako sveža trava in zelišča predstavljajo kar 90% prehrane irskega goveda, kar seveda vpliva na edinstven in značilen okus mesa.
Znanstveno je dokazano, da je trava za govedo primernejša prehrana kot žitarice. V današnjih časih bi celo lahko rekli, da je taka prehrana sprejemljivejša tudi z ekološkega vidika. Navsezadnje pa so trava in zelišča bolj naravna prehrana za krave kot koruza in soja.
Če se osredotočimo še na sestavo mesa - meso goveda, hranjenega pretežno s travo, ima višjo vsebnost vitaminov (A, E), antioksidantov in betakarotenov ter je zato bogate bordo rdeče barve.
V primerjavi z mesom živali, krmljenih z žitaricami, vsebuje sicer približno enako omega-6 maščobnih kislih, a tudi do 5x več omega-3 maščobnih kislin ter do 2x več konjugiranih linolnih kislin (CLA), ki pozitivno vplivajo na zniževanje holesterola.