OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Primožev recept - fregola, piennolo, kozice

Primožev recept - fregola, piennolo, kozice

16.05.2017

Fregola (tudi fregula) je vrsta testenin iz JZ Sardinije, na prvi pogled podobna kuskusu. Izdelujejo jo v različnih velikostih. Običajno je iz zdrobovega testa, oblikovana v 2-3mm velike kroglice in opečena v pečici.

Tipično pripravljena je kuhana v omaki na osnovi paradižnika z dodanimi školjkami. Najlažje jo je pripraviti na enak način kot rižoto (razmerje fregole in vode).

POMLADNA FREGOLA

Sestavine:

  • fregola
  • por
  • pločevinka paradižnika piennolo
  • sveži paradižniki češnjevci
  • mlad česen
  • repi kozic v oklepu
  • šparglji
  • mlada špinača
  • oljčno olje
  • sol
  • timijan
  • dimljena sol
  • bazilika

Por prepražimo na oljčnem olju, dodamo narezane šparglje, in čez minuto še pločevinko paradižnika piennolo. Posolimo in kuhamo še 3 min. Nato dodamo skoraj kuhano fregolo (cca 8 min) in kuhamo še 2 min, na koncu pa dodamo še svežo špinačo. Ogenj ugasnemo in serviramo.

Na fregolo položimo na oljčnem olju popečene repke kozic v oklepu, ki smo jih popekli cca 2 min na vsaki strani in jih na koncu še osolili z dimljeno soljo. Okrasimo s češnjevimi paradižniki in po želji posujemo s parmezanom.

Zraven postrežemo kozarček dobrega belega vina - predlagamo chardonnay Feudo Arancio, saj ravno tako kot fregola prihaja s sončne Sicilije.

Pa dober tek vam želim!

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.