Valpolicella, Veneto
Grozdje: Corvina, Rondinella, Molinara
Pridelava vina: Gre za staro, tradicionano tehniko pridelave, ki promovira drugo fermentacijo, ko je vino v stiku z toplimi posušenimi lupinami grozdnih jagod, iz katerih je bil narejen Amarone. Tako se pridobi rahlo višja stopnja alkohola, z večjo vsebnostjo sladkorjev, glicerinov, polifenolov in arom. Vino se stara v 30 hektoliterskih sodih iz slavnoskega hrasta najmanj eno leto, nato pa še šest mesecev v steklenicah.
Serviramo ga na temperaturi od 17 do 18 stC.
vsebnost alkohola: 14%
Opis vina
Barva:
Intenzivna in globoka škrlatno rubinasta barv
Cvetica: Široko in kompleksno vino, izrazit vonj češen j in čokoladno ozadje
Okus: Vino je suhega okusa,uravnoteženo, močnega telesa. Priokus je zelo obstojen in čist.
Serviranje: Vino serviramo k mesnim okusnim jedem, pripravljenim po tradicionalih receptih. Lepo se poda k zmerno do zelo dolgo staranim sirom.