Tovarna testenin Morelli prihaja iz italijanske Toskane. Podjetje je bilo ustanovljeno že leta 1860 in danes ga vodi peta generacija družine, sestra in brata Lucia, Antonio in Marco.
Skrivnost njihovega uspeha se skriva v edinstveni sestavini- svojim testeninam dodajajo pšenične kalčke, kar poskrbi za edinstven, poln okus in aromo.
Priporočamo, da si ogledate njihovo spletno stran, kjer lahko pobrskate tudi med recepti.
Sušene testenine.
Sestavine: zdrob durum PŠENICE, voda, SIPINO črnilo < 3%, RIBJA moka, limonin sok, sol.
Alergeni v sledovih: JAJCA
BIO certifikat: IT BIO 007, kontrolirano območje: B18S
Hranilne vrednosti na 100g: Energijska vrednost 1517 kJ / 258 kcal; Maščobe 1,2 g - od tega nasičene maščobe 0,2 g; Ogljikovi hidrati 73,0 g - od tega sladkorji 3,0 g; Vlaknine 3,5 g; Beljakovine 12,0 g; Sol 0,7 g.
Špageti s sipinim črnilom izvirajo iz Sicilje, natančneje iz Messine. Nekateri raziskovalci pravijo, da so sicilijanski kuharji želeli na krožniku pričarati vulkan Etno. Testenine predstavljajo pobočje vulkana, omaka pa lavo ali dim.
Proizvajalec: Morelli 1860 SRL