Fregola (tudi fregula) je vrsta testenin iz Sardinije, podobna kuskusu. Fregolo izdelujejo v različnih velikostih, vendar je običajno iz zdrobovega testa, oblikovanega v kroglice 2-3 mm v premeru in opečenega v pečici.
Tipično pripravljena je kuhana v omaki na osnovi paradižnika z dodanimi školjkami. Sicer pa jo je najlažje pripraviti na enak način kot rižoto (razmerje fregole in vode).
Specialiteta je značilna za JZ del Sardinije.
Sušene testenine (brez jajc).
Sestavine: PŠENIČNI ZDROB durum, voda.
Proizvajalec: PASTIFICIO TANDA & SPADA SNC
Hranilne vrednosti na 100g: Energijska vrednost 1514 kJ / 357 kcal; Maščobe 1,2 g - od tega nasičene maščobe 0,2 g; Ogljikovi hidrati 72,0 g - od tega sladkorji 3,7 g; Vlaknine 3,1 g; Beljakovine 13,0 g; Sol 0 g.
Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke,
ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani.
Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke).
Več o piškotkih.