Podjetje La Favorita se je rodilo po drugi svetovni vojni v italijanskem mestu Cuneo. Najprej so svoje produkte prodajali le v italijanskih pokrajinah Piemont in Liguria. Že takrat so bili pozorni na to, da so surove sestavine čim manj obdelali na preprost in naraven način. Tak način so ohranili do danes, saj želijo, da imajo stranke ob uživanju njihovih izdelkov občutek, da jedo sveže, ravnokar narejene dobrote.
Še danes podjetje navdihuje stara italijanska kuhinja s področja Piemonta in Ligurie, vsi njihovi izdelki so brez konzervansov in umetnih barvil.
Sestavine: paradižnikova omaka, oljčno olje, pekoča paprika 15%, čebula, morska sol.
Alergeni v sledovih: OREŠČKI
Uporaba: Idealna polivka za testenine "Penne all´Arrabbiata" (jezni peresniki). Odlična s svežimi testeninami (njoki, rezanci,ipd.), uporabna kot začimba za meso, ribe, jajca.
Proizvajalec. La Favorita Live S.r.l.
Hranilne vrednosti na 100g: Energijska vrednost 623 kJ / 149 kcal; Maščobe 13 g - od tega nasičene maščobe 1,8 g; Ogljikovi hidrati 4,8 g - od tega sladkorji 3,9 g; Beljakovine 1,5 g; Sol 1,2 g.