OPIS
Območje pridelave oljk: ozemlje Toskane in druga italijanska izbrana območja.
Kultivar: Leccino.
Obdobje obiranja: oktober - december.
Čas obdelave: v 10 urah od nabiranja
Čiščenje oljk: odstranitev stebel in listov s patentiranimi stroji in pranje oljk s prečiščeno vodo.
Predelava: neprekinjen neprepustni cikel pod dušikom. Ekstrakcija pri nadzorovani temperaturi (hladna ekstrakcija) brez kisika.
Proizvodnja: omejena.
Filtriranje: čista celuloza
Skladiščenje: pri nadzorovani temperaturi v posodah iz nerjavečega jekla, brez kisika, pod dušikom.
Stekleničenje: avtomatsko pod dušikom s čiščenjem steklenic in samodejnim nadzorom nivoja.
Dišava: nežna s občutki sveže oljke
Okus: rahlo sadno s svežimi mandlji. Uravnoteženo v ustih z rahlim občutkom zelišč.
Barva: zelena z zlatimi odsevi.
Priporočljivo: popolno na rižoti in ribah. Odličen na ribjih solatah