Kako jih pripravimo?
Račje prsi odtajamo. Operemo jih pod tekočo vodo in temeljito osušimo (najbolje s papirnatimi brisačami). Kožo z nožem navzkrižem večkrat plitko zarežemo, nato meso na obeh straneh začinimo s soljo in poprom.
Položimo jih s kožno stranjo navzdol v hladno ponev. Na srednji temperaturi jih pečemo 6 do 8 minut in med peko nekajkrat prelijemo z vročo maščobo, ki se je nabrala v ponvi. Ko se koža zlato rjavo zapeče, prsi obrnemo in pečemo na drugi strani še 30 sekund.
Odvečno maščobo odlijemo, nato pa ponev postavimo v pečico, ogreto na 220 stopinj Celzija. Prsi pečemo še 10 do 18 minut (10 minut če želimo, da so še krvave, 15 minut za srednje pečene in 18 minut za dobro pečene).
Pečene prsi vzamemo iz pečice, preložimo na desko za rezanje in ohlapno pokrijemo s kosom alu folije. Pustimo, da počivajo nekaj minut, nato pa jih narežemo na rezine, serviramo na krožnike in postrežemo skupaj z izbrano prilogo.