SESTAVINE:
- 250 g testenin z radičem
- 200 gramov trilje
- 10 gramov kalčkov (lahko tudi vodne kreše)
- 1 srednja bučka (narezana na kolobarčke)
- 1 žlica smetane
- 10 stebelc drobnjaka
- 1 šopek peteršilja
- 1 strok česna
- ekstra deviško oljčno olje
- sol in poper
PRIPRAVA:
Bučko kuhamo nekaj minut v vreli vodi ter jo nato s paličnim mešalnikom vmešamo v gosto kremo, skupaj s peteršiljem in smetano. Posolimo in popopramo.
Testenine skuhamo al dente. V ponvi popečemofile trilje na 4 žlicah olivnega olja in dodamo česen, sol ter poper. Odstranimo ribo ter jo nežno narežemo na lepe kose, s kuhinjskimi škarjami ali nožem. Sedaj odcedimo testenine in jih dodamo v ponev s koščki ribe in začimbami. Odstranimo česen, dodamo narezan drobnjak in vse previdno premešamo. Na krožnik najprej vlijemo omako iz smetane in bučk in na njo postavimo testenine. Jed okrasimo s kalčki ali vodno krešo in postrežemo.