OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Rižota z repki škampov in bučkami

Rižota z repki škampov in bučkami

04.06.2013

Potrebujemo: riž za rižoto Carnaroli ali Vialone Nano, repki škampov, bučke, zelenjavna jušna osnova, česen, šalotka, ekstra deviško oljčno olje, svež peteršilj, penina (prosecco)


Repke odtajamo. Bučko narežemo na male kocke, šalotko in česen nasekljamo. Pripravimo BIO zelenjavno jušno osnovo (zavremo liter vode in v njej raztopimo eno kocko), ki se ne sme ohladiti- hranimo jo na majhnem ognju. 
Pazljivo odpremo dobro ohlajeno penino.
V loncu segrejemo oljčno olje in na njem na hitro popražimo šalotko. Dodamo riž, ga na hitro popražimo, da postekleni in zalijemo z 2 zajemalkama vroče jušne osnove. Premešamo, rižota mora stalno rahlo brbotati. Ko juha malo povre, dodamo novo zajemalko in vsake toliko časa premešamo. Tako riž kuhamo 16-18 minut.
Med tem v ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo česen in nekaj sekund pražimo- ravno toliko, da zadiši. Dodamo odtajane repke škampov in bučke ter vse skupaj med praženjem mešamo. Zalijemo z malce penine (med tem še sebi privoščimo kakšen požirek). Ko penina povre, po okusu solimo in malce popramo.
V skuhan riž naribamo parmezan, dodamo kocko masla, dobro premešamo, pokrijemo s pokrovko in pustimo nekaj minut pri miru. Nato v riž zamešamo vsebino iz ponve (repke in bučke) ter sveže nasekljan peteršilj. 
Našo fantastično kreacijo serviramo v družbi dobro ohlajene penine in se prepustimo popolnemu užitku.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.