SESTAVINE (za 4 osebe potrebujemo):
- 12 gamberov
- 1 rdeč nasekljan čili brez semen
- 1 limona (sok in meso)
- 2 zdrobljena stroka česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice nasekljanega peteršilja
- 8 špargljev
- 150 g motovilca ali kakšne druge mehke solate
- 3 na pol prerezane limone
- 2 rumenjaka
- 1 žlica belega balzamičnega kisa
- 1 žlica dijonske gorčice
- 2 dl oljčnega olja
PRIPRAVA:
Gambere položimo v posodo skupaj s čilijem, limoninim sokom in mesom limone, česnom, oljčnim oljem in peteršiljem. Vse skupaj premešamo in pustimo cca. 1 uro v marinadi.
Šparglje blanširamo v slanem kropu (2 minuti).
Za majonezo popečemo limone, prerezane na pol. Dve pečeni limoni prihranimo za dekoracijo. V mešalnik damo rumenjake, gorčico, kis, sok ene popečene limone ter vse skupaj premešamo. Počasi dodajamo olje, sol ter poper. Mešamo toliko časa, da je majoneza lepo gosta.
Na krožnik položimo solato, nanjo postavimo popečene gambere in šparglje ter vse skupaj prelijemo z majonezo. Okrasimo s polovico popečene limone.