OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

PEČENE RAČJE PRSI

PEČENE RAČJE PRSI

02.09.2014

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 800 g račjih prsi
  • sol, poper
  • čebula
  • 2 stroka česna
  • rožmarin
  • žajbelj
  • timijan
  • žlica medu
  • 2 žlici balzamičnega kisa iz Modene

PRIPRAVA

Kožo zarežemo po celi površini, tako bo toplota enakomerno dosegla notranjost mesa. Meso solimo in popramo na obeh straneh. Ponev damo na štedilnik in prsi opečemo (najprej na strani s kožo). Maščobe ni potrebno dodajati, ker je koža vsebuje že dovolj. Ko je koža lepo rumena, prsi obrnemo in jih popečemo še na drugi strani.

Dodamo na četrtine narezano čebulo in dva stroka česna (neolupljenega). Med pečenjem dodamo žajbelj, timijan in rožmarin.

Račje prsi postavimo v ogreto pečico, in sicer na 190°C za približno 13 - 15 minut. Prsi nato ovijemo v alu folijo in jih pustimo, da počivajo, medtem ko dokončamo omako.

Iz ponve odlijemo odvečno maščobo, dodamo balzamični kis in med. Omako pokuhamo še kako minuto, nato jo precedimo. Račje prsi narežemo na rezine, jih razporedimo na krožnik in pokapamo z omako.

Dober tek!

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.