SESTAVINE:
- 500 g tagliatel
- 200 g lignjev
- 1 bučka
- 1 korenje
- 1 manjša rumena koleraba
- 1 manjši por
- 100 g sušenega paradižnika v olju
- 2 dl ribje osnove
- 1 dl belega vina
- sol
- poper
PRIPRAVA:
Lignje in vso zelenjavo zrežemo na julien(trakove).
Sušen paradižnik nasekljamo na čim bolj drobno, dodamo natrgan list bazilike ter sol in poper.
Na vroči ponvi brez olja prepražimo lignje in jih pražimo toliko časa da vsa voda izpari. Zalijemo z olivnim oljem ter dodamo vso zelenjavo razen pora, začinimo z soljo in belim poprom ter pražimo 5 min.
Potem dodamo še sušen paradižnik ter por, premešamo ter zalijemo z vinom in ribjo osnovo. Ko vse skupaj prevre dodamo al dente skuhane tagliatele ter vse skupaj povežemo z maslom. Jed je gotova.