SESTAVINE:
- 4 fileji orade
- 1 bučka
- 1 rdeča paprika
- 1/2 čebule
- 50 g suhega paradižnika
- 5 črnih oliv
- 5-6 kaper
- 120 g polente (instant)
- 3 dl vode
- 1/2 l mleka
- 100 g česna
- sol
- poper
- olivno olje
- 1 dl suhega belega vina
PRIPRAVA:
Bučke, rdečo papriko in čebulo zrežemo na male kocke. Olive in suh paradižnik le na grobo nasekljamo. Segrejemo ponev in na olivnem olju prepražimo vso zrezano zelenjavo le da olive, kapre in suh paradižnik dodamo proti koncu, nato dodamo še 1 strok sesekljanega česna ter zalijemo z belim vinom in paradižnikovo omako. Vse skupaj prevremo da dobimo gostljato zmes.
Začinimo z belim poprom in soljo po potrebi, lahko pa dodamo kako vejico svežega rožmarina. Ostali česen damo kuhati v osoljeno mleko (2dcl) in kuhamo na rahlem ognju dobrih 10 minut ter po potrebi še dolivamo tekočino tako da je vedno česen pokrit z le to. Česen spasiramo v kuli s katerim bomo oblili potem ribje fileje. Sedaj pa damo istočasno peči ribje fileje na olivno olje z kožo navzdol ( 2/3 casa jih pečemo na koži in 1/3 na drugi strani) in kuhati polento v ostalo mleko in vodo katero osolimo in dodamo kocko masla ter malo peteršilja in nasekljane rdeče paprike za barvo. Ko je polenta kuhana začnemo hitro z izdelavo naših tortic, v modelček (naredimo ga lahko iz plastenke) damo najprej plast polente, nato plast rattatouil-ja in spet plast polente, nato modelček položimo na krožnik in ga dvignemo, z malo sreče bi na krožniku morala nastati lepo pisana tortica :-). Na tortico položimo file in oblijemo z česnovim kulijem... Dober tek!