OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Lignji polnjeni s koromačem in pinjolami v omaki s paradižnikom in česnom na polenti

Lignji polnjeni s koromačem in pinjolami v omaki s paradižnikom in česnom na polenti

SESTAVINE:

  • 6 šalotk
  • 1 manjša glava koromača
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • sok pol limone
  • 3 žlice sesekljane bazilike
  • 6 strokov česna
  • sol
  • poper, nekaj bazilikinih listov za dekoracijo
  • 100 g pelatov
  • 50 g pinjol
  • 25 g drobtin
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 dl belega vina
  • 2 dl rdečega vina
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 50 g masla
  • 25 g sira pecorino dolce
  • 12 lignjev očiščenih (tudi glave)
  • 5 paradižnikov brez semen
  • 150 g polente
  • slaščičarska vreča za brizganje

PRIPRAVA:

Polento skuhamo, jo damo v model in ohladimo.

Sesekljamo vso šalotko, pol damo na stran, drugi polovici dodamo še sesekljan koromač.
V ponev damo 25 g masla in eno žlico olivnega olja, ter pražimo 5 minut na zmernem ognju. Dodamo nasekljane glave lignjev ter pinjole in pražimo še 5 minut. Dodamo belo vino in limonin sok ter povečamo temperaturo, da nam povre tekočina do polovice.
Dodamo drobtine, peteršilj, baziliko, sol in poper ter odstavimo, da se malo ohladi. Z maso napolnimo lignje ter jih prebodemo z zobotrebci. Ne polnimo lignjev preveč, ker se med kuhanjem skrčijo.

Drugo polovico šalotke popražimo, dodamo česen in dodatno pražimo 2 minuti, dodamo nasekljan paradižnik brez semen ter rdeče vino 1 dl. Pokuhamo 10 minut. Vse skupaj zmeljemo v omako. Dodamo pelate, mezgo, 1 dl rdečega vina, sladkor, sol in poper, v omako položimo lignje in jih kuhamo cca. 20 minut.

Polento zrežemo in jo popečemo v ponvi, položimo na krožnik, prelijemo z omako in lignji. Dekoriramo s svežo baziliko.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.