OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

FEUDO ARANCIO QUETO NERO D'AVOLA BIO

FEUDO ARANCIO QUETO NERO D'AVOLA BIO

VINO FEUDO ARANCIO QUETO NERO D'AVOLA BIO rdeče vino 750ml.
Poreklo: DOC, Sicilija,
Letnik: 2021
Alkohol: 13,5 vol%,
Neto količina: 750ml.
VSEBUJE: SULFITI.

Več »
 

Cena: 6,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 

Vina Quèto so rojena iz usmerjenosti posestev Feudo Arancia, da skrbi za naravo, v kateri živimo s spoštovanjem, tako da poslušamo njene ritme, jezik in doživetja.
PROIZVODNO OBMOČJE
Vino pridelano iz ekološko pridelanega grozdja Nero d'Avola na posestvu Sambuca di Sicilia v provinci Agrigento. Vinogradi so travnati in ležijo na položnem griču (300 metrov nadmorske višine), ki je posebej prezračen in za katerega so značilna ilovnata tla. Vinograd se nahaja na območju, ki je najbolj izpostavljeno vetrovom in tokovom.
SORTA IN VINIFIKACIJA
Vinograd se obdeluje po sistemu Guyot s povprečno gostoto sajenja 4500 rastlin na hektar, trgatev pa poteka v prvem tednu septembra. Grozdje pri popolnem aromatičnem in polifenolnem zorenju je brez pecljev in fermentirano z lupinami 6-8 dni pri 22-24 ° C. Jabolčno-laktična fermentacija poteka z izbranimi bakterijami in zorenje v jeklu 10 mesecev. Manjši del vina zori 6 mesecev v barikih iz francoskega hrasta.
ORGANOLEPTIČNE ZNAČILNOSTI
Barva: temno rubinasto rdeča s prijetnimi vijoličnimi odsevi.
Cvetica: intenzivna in obdajajoča, izstopajo note ribeza, gozdne jagode in granatnega jabolka.
Okus: mehak in žameten. Izstopa po posebnih značilnostih svežine in sadnosti.
STOPNJA ALKOHOLA
13.5
TEMPERATURA SERVIRANJA
16-18

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.