(za 4 - 6 oseb)
- 240 g bučnega pireja
- 0,5 l sladke smetane
- 50 g rjavega sladkorja
- 50 g navadnega sladkorja
- 3 veliki rumenjaki
- ščep ali dva cimeta
- 1 vrečka burbonskega vanilijevega sladkorja
V kozici zmešamo sladko smetano in vse tri sladkorje. Zavremo in odstavimo. Rumenjake stepamo 1 minuto. Ogreto smetano vmešamo k rumenjakom, dodamo bučni pire in cimet. Zmešamo.
Vlijemo v posodice za crème brûlée in vse skupaj postavimo v večji pekač. Vanj dolijemo toplo vodo, a le toliko, da sega do polovice posodic, v katere smo vlili kremo. Približno 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 150°C.
Ko je pečeno, posodice nekoliko ohladimo, nato jih za uro ali dve postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem in z gorilnikom stopimo sladkor, da na vrhu nastane sladka skorjica. Za najbolj sladkosnede pa še malo smetane...