Za 8 oseb: 4 dl sladke smetane, 6 dl mleka, 100 g sladkorja in 4 žlice jagodnega kompota, 2 stroka vanilije, 8 lističov bele želatine, 400 g mešanega jagodičevja (najbolje sveže in sezonsko)
Smetano in mleko zlijemo v lonec ter primešamo sladkor. Z ostrim nožem odpremo vanilijina stroka, postrgamo sredico in jo dodamo v smetanovo mleko. Dodamo še prazna vanilijina stroka.
Pri nizki temperaturi mleko s smetano zavremo in še 15 minut počasi kuhamo. Želatino damo v globok krožnik, jo prelijemo s hladno vodo in pustimo, da se zmehča.
Lonec z mlekom in smetano odstavimo. Izločimo vanil. stroka in smetanovo mleko nekoliko ohladimo. Rahlo ožete lističe želatine drugega za drugim vmešamo v mleko, dokler se ne raztopijo.
Zmes nalijemo v 8 modlečkov (posodic), ki smo jih oplaknili z mrzlo vodo. Modelčke s kremo čez noč pustimo v hladilniku.
Jagodičje oprhamo, odcedimo, očistimo. Jagode narežemo na manjše koščke. JAgodičje damo v lonec s 4 žlicami sladkorja, pristavimo in malo pokuhamo. Ponudimo toplo ali hladno.