OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Panna cotta

Panna cotta

27.12.2012

Za 8 oseb: 4 dl sladke smetane, 6 dl mleka, 100 g sladkorja in 4 žlice jagodnega kompota, 2 stroka vanilije, 8 lističov bele želatine, 400 g mešanega jagodičevja (najbolje sveže in sezonsko)

Smetano in mleko zlijemo v lonec ter primešamo sladkor. Z ostrim nožem odpremo vanilijina stroka, postrgamo sredico in jo dodamo v smetanovo mleko. Dodamo še prazna vanilijina stroka.

Pri nizki temperaturi mleko s smetano zavremo in še 15 minut počasi kuhamo. Želatino damo v globok krožnik, jo prelijemo s hladno vodo in pustimo, da se zmehča.

Lonec z mlekom in smetano odstavimo. Izločimo vanil. stroka in smetanovo mleko nekoliko ohladimo. Rahlo ožete lističe želatine drugega za drugim vmešamo v mleko, dokler se ne raztopijo.

Zmes nalijemo v 8 modlečkov (posodic), ki smo jih oplaknili z mrzlo vodo. Modelčke s kremo čez noč pustimo v hladilniku.

Jagodičje oprhamo, odcedimo, očistimo. Jagode narežemo na manjše koščke. JAgodičje damo v lonec s 4 žlicami sladkorja, pristavimo in malo pokuhamo. Ponudimo toplo ali hladno.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.