Za 4 osebe: 250 g jedilne čokolade, 50 g masla, 5 zelo svežih jajc, sol, 2 žlici sladkorja
Večjo kozico do polovice napolnimo z vodo, jo segrejemo in vanjo postavimo ustrezno veliko kovinsko posodo. Vanjo stresemo nasekljano čokolado in jo počasi mehčamo, da postane tekoča. Paziti moramo, da voda ne bo prevroča in da se čokolada ne sesiri. Sem ter tja jo premešamo.
V lončku stopimo maslo in ga ohladimo, a mora ostati tekoče. Vmešamo ga med stopljeno čoklado. Skledo s čokolado odstavimo, kozico z vodo pa pustimo za jajčno kremo.
Ubijemo jajca, ločimo beljak od rumenjaka. Beljake osolimo in z električnim mešalnikom stolčemo v trd sneg. V drugo skledo damo rumenjake in sladkor ter jo najprej postavimo v ledeno mrzlo vodo ter z metlico vse skupaj stolčemo v penasto maso. Nato skledo položimo v pripravljeno vročo kopel in stepamo dalje, da masa postane še bolj gosta.
Jajčno peno naposled zmešamo s čokoladno maso, umešamo eno tretjino beljakovega snega, nato narahlo primešamo še preostali sneg.
Kremo moramo zelo dobro ohladiti (najmanj 3 ure v hladilniku).