OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Črni špageti s školjkami in šparglji

Črni špageti s školjkami in šparglji

SESTAVINE:

  • 1/2 malega rdečega feferona
  • 1 strok česna
  • 600 g školjk
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
  • sol
  • 1 šalotka
  • 250g špargljev
  • 80 ml paradižnikove mezge
  • sveža bazilika 
  • 400g sipinih špagetov (navadne špagete lahko obarvamo s sipinim črnilom)

PRIPRAVA:

Očiščene šparglje najprej zavremo nato jih odcedimo ter jih natrgamo na koščke(zavržemo trd-oleseneli spodnji del).Školjke dobro speremo ter jih v pokriti ponvi, na žlici olivnega olja, postavimo na močen ogenj vse dokler se ne odprejo.Školjke ki se niso odprle zavržemo.
Sedaj v večjem loncu na žlici olivnega olja prepražimo 1/2 na koščke narezanega feferona ter drobno narezano šalotko in česen. Dodamo koščke špargljev, školjke, peteršilj in sol ter vse skupaj kuhamo, približno 2 minuti na majhnem ognju.Sedaj dodamo še paradižnikovo mezgo ter (po potrebi, zalijemo z malo mlačne vode ali vina) kuhamo nadaljni 2 minuti. Med tem časom skuhamo špagete (al dente) v veliko vode. Jih odcedimo ter stresemo v lonec z pripravljeno omako iz školjk. Nežno premešamo. Sedaj v štiri pripravljene "vrečke" (izdelamo jih iz papirja za peko), ki smo jim dno premazali z malo olivnega olja, razdelimo celotno količino špagetov z omako. "Vrečke" zašijemo ali enostavno prekrijemo z alu folijo, ter jih pečemo v segreti pečici (180°),5 min. Postrežemo jih tako da "vrečke" razvežemo/odkrijemo in jih položimo na krožnik. Špagete dekoriramo z lističi bazilike.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.