SESTAVINE:
- 400 g krpic (lahko tudi kakšna druga testenina)
- 12 jedrc kapesant
- 12 očiščenih repkov večjih gamberov
- 2 dl sojinega mleka
- 300 g grškega jogurta
- 1 šopek krebuljice
- 80 g masla
- 1 ščepec žafrana
- sol
- bel in črn poper v zrnu
PRIPRAVA:
V posodi najprej zmešamo mleko in jogurt, dodamo peščico drobno sesekljane krebuljice in vse skupaj pogrejemo na majhnem ognju. V drugi, manjši posodi (lončku), stopimo maslo ter ga začinimo s poprom in žafranom.
Skuhamo testenino in na maslu popražimo gambere ter jedrca kapesant (na močnem ognju, približno 1 min. na vsaki strani). Posolimo. Odcedimo testenino, jo začinimo z omako iz masla,gamberov in kapesant ter zalijemo z mlečno omako. Vse skupaj postrežemo na krožniku, posuto s preostankom sesekljane krebuljice.