SESTAVINE (za 4 osebe):
- 500 g sipinih črnih rezancev
- 500 g špargljev
- 500 g vongol
- 1 šalotka
- 10 listkov bazilike
- 2 dl ribje jušne osnove
- 1 dl belega vina
PRIPRAVA:
Operite in očistite beluši. Odrežite konice (dolžina šparglja naj bo približno 10 cm,vsakega dodatno prerežite na četrtine - po dolžini) in odrezani del (spodnji del šparglja) sesekljajte na koščke. V ponvi prepražite šalotko na žlici olivnega olja, dodajte sesekljana stebla belušev in baziliko. Kuhajte na majhnem ognju 5 minut. Dodajte jušno osnovo in kuhajte na srednje močnem ognju, dokler se šparglji ne zmehčajo nato vse skupaj premešate s palčnim mešalnikom. Začinite po okusu.
Kratek čas blanširajte četrtinke špargljev. V ponvi, kjer ste pražili šalotko in beluše, dušite vongole na vinu (dokler se ne odprejo). Med tem skuhajte rezance v veliko posoljene vode. V ponev k vongolam dodajte četrtinke špargljev in rezance. Za minutko vse skupaj nežno premešajte na močnem ognju.
Postrežete takole: omako iz šalotke in špargljev damo na sredino krožnika ter nanjo položimo četrtinke špargljev, sledijo rezanci in vongole