OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Sipini rezanci s šparglji in vongolami

Sipini rezanci s šparglji in vongolami

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 500 g sipinih črnih rezancev
  • 500 g špargljev
  • 500 g vongol
  • 1 šalotka
  • 10 listkov bazilike
  • 2 dl ribje jušne osnove
  • 1 dl belega vina

PRIPRAVA:

Operite in očistite beluši. Odrežite konice (dolžina šparglja naj bo približno 10 cm,vsakega dodatno prerežite na četrtine - po dolžini) in odrezani del (spodnji del šparglja) sesekljajte na koščke. V ponvi prepražite šalotko na žlici olivnega olja, dodajte sesekljana stebla belušev in baziliko. Kuhajte na majhnem ognju 5 minut. Dodajte jušno osnovo in kuhajte na srednje močnem ognju, dokler se šparglji ne zmehčajo nato vse skupaj premešate s palčnim mešalnikom. Začinite po okusu.

Kratek čas blanširajte četrtinke špargljev. V ponvi, kjer ste pražili šalotko in beluše, dušite vongole na vinu (dokler se ne odprejo). Med tem skuhajte rezance v veliko posoljene vode. V ponev k vongolam dodajte četrtinke špargljev in rezance. Za minutko vse skupaj nežno premešajte na močnem ognju.

Postrežete takole: omako iz šalotke in špargljev damo na sredino krožnika ter nanjo položimo četrtinke špargljev, sledijo rezanci in vongole

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.