SESTAVINE:
- 2 očiščeni škarpeni skupaj 400 g
- 400 g celih škampov
- 4 velike kozice
- 200 g repa morske žabe
- 1200 g težka hobotnica
- 1 čebula narezana na lističe
- 2 sesekljana stroka česna
- lovorjev list
- 4 sladki feferoni
- 1 pekoči feferon
- 4 pelati
- 8 žlic oljčnega olja
- 5 žlic rdečega kisa
- ½ kozarca suhega belega vina
- sol
- poper
PRIPRAVA:
V kozici na nekoliko ogretem olju prepražimo čebulo, česen in feferone. Dodamo pomokane ribe in rake, prej popečene na oljčnem olju, zalijemo najprej s kisom, potem še z vinom. Dodamo zmečkane pelate, solimo in popramo ter pustimo kuhati še 4 minute. Primešamo na koščke narezano že prej kuhano hobotnico in očiščene kozice, prilijemo 10 velikih žlic vode in vse skupaj kuhamo še tri minute.
Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.