SESTAVINE:
- 800 g fileja osliča
- 100 g gomolja zelene
- 100 g korenja
- 30 g pora
- 100 g gomolja koromača
PRIPRAVA:
Zamrznjen file osliča počasi odtalimo na sobni temperaturi, odcedimo in na papirju osušimo. Ribji file položimo na aluminijasto folijo, namazano z oljem. Posebej si pripravimo na rezance narezano gomoljasto zelenjavo: korenje, gomolj zelene, koromač in por očistimo, narežemo na rezance in v slani vreli slani vodi oparimo v dveh minutah. Dobro odcedimo in še toplo položimo na ribji file na foliji. Vse skupaj še malo posolimo, pokapljamo z belim vinom, limoninim sokom ter prepognemo alufolijo preko ribe, robove močno zavijemo, tako da nam med pečenjem para ne uhaja ven. Če je jed dobro zaprta, se nam zavitek napihne in tako je jed v 15 minutah gotova- dušena v sopari pod pritiskom.
Tako pripravljeno ribo serviramo na servirnem krožniku, folijo prerežemo šele pred gostom.
Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.