OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

File osliča z zelenjavo v foliji

SESTAVINE:

  • 800 g fileja osliča
  • 100 g gomolja zelene
  • 100 g korenja
  • 30 g pora
  • 100 g gomolja koromača

PRIPRAVA:

Zamrznjen file osliča počasi odtalimo na sobni temperaturi, odcedimo in na papirju osušimo. Ribji file položimo na aluminijasto folijo, namazano z oljem. Posebej si pripravimo na rezance narezano gomoljasto zelenjavo: korenje, gomolj zelene, koromač in por očistimo, narežemo na rezance in v slani vreli slani vodi oparimo v  dveh  minutah. Dobro odcedimo in še toplo položimo na ribji file na foliji. Vse skupaj še malo posolimo, pokapljamo z belim vinom, limoninim sokom ter prepognemo alufolijo preko ribe, robove močno zavijemo, tako da nam med pečenjem para ne uhaja ven. Če je jed dobro zaprta, se nam zavitek napihne in tako je jed v 15 minutah gotova- dušena v sopari pod pritiskom.

Tako pripravljeno ribo serviramo na servirnem krožniku, folijo prerežemo šele pred gostom.

Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.