SESTAVINE (za 4 osebe):
- 4 fileji polenovke
- 300 g pinjol
- 1 žlica krušnih drobtin
- 5 žlic vode
- 4 žlice dobrega olivnega olja
- 4 suhi paradižniki
- pest kaper iz slanice (speremo jih pod tekočo vodo)
- sol
- poper
PRIPRAVA:
Fileje polenovke popivnamo ter jih v teflonski ponvi zlato-rumeno zapečemo (na 2 žlicah olivnega olja). Pri tem pazimo, da jih previdno obrnemo, ko so pečeni na eni strani (da jih ne "strgamo").
Med tem časom pripravimo omako iz pinjol in suhih paradižnikov tako, da v mešalniku sesekljamo pinjole, jim dodamo krušne drobtine, 2 žlici olivnega olja, vodo, sol in poper, kapre ter 3 suhe paradižnike (enega pustimo za kasneje). Tako pridobljeno zmes segrejemo (lahko v isti ponvi, kjer smo pekli polenovko).
Polenovko serviramo toplo tako, da pečene fileje položimo na krožnik, jih prelijemo z željeno količino omake ter okrasimo s suhim paradižnikom, ki smo ga shranili za konec (narežemo ga na tanke trakove). Vse skupaj lahko dodatno okrasimo še s peščico celih pinjol.