SESTAVINE (za 4 osebe):
- 400 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 fileji kovača
- 50 g masla
- sok 1/2 limone
- 2 glavi koromača
- 2 pomaranči
- 4 žlice kaper
- 3 vejice svežega kopra
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 8 slanih filejev inčuna
Krompir skuhamo skoraj do gotovega, odstavimo.
Solato pripravimo tako, da tanko (na rezine) narežemo koromač, meso pomaranč, dodamo 2 žlici kaper in vse skupaj zabelimo, dodamo še koper in postavimo na stran.
Sedaj v ponvi, na malo olivnega olja, popečemo krompir.
Medtem na maslu popečemo fileje kovača. Med pečenjem dodamo limonin sok, in jih zalivamo z tekočino v ponvi (na vsaki strani približno 3 minute).
Na krožnik položimo opečen krompir, solato in na koncu file ribe.